بررسی، مقایسه و تفاوت تلویزیون های اولد C1 ال جی و A80J سونی

مقایسه تلویزیون سونی A80J و ال جی C1

 

خرید یک تلویزیون اولد همواره دغدغه بسیاری از خریدارانی بوده است که به چیزی کمتر از بهترین ها راضی نبوده اند. تلویزیون های اولد به عنوان حد نهایی از کیفیت یک تلویزیون شناخته می شوند و معمولا با مدل های گران قیمت و لوکس خود معروف هستند. اما اگر نمی خواهید هزینه هنگفتی برای خرید یک تلویزیون اولد کنید و در عین حال تلویزیون OLED بسیار با کیفیتی خرید کنید می توانید گزینه‌هایی مانند تلویزیون ال جی C1 و یا تلویزیون سونی A80J را انتخاب کنید. این دو تلویزیون اولد کیفیت بالایی دارند و در عین حال شاهد قیمت های نجومی در آنها نیستیم. ما در ادامه با بررسی تفاوت و مقایسه تلویزیون سونی A80J و ال جی C1 تلاش می کنیم گزینه ای که امکانات بیشتر و کیفیت بالاتری را با قیمت کمتر به شما عرضه می کند معرفی کنیم.

تلویزیون سونی A80J در سه سایز عرضه می شود که در وبسایت AMAZON سایز 55 اینچی با قیمت 1700 دلار، 65 اینچی با قیمت 2200 دلار و 77 اینچی با قیمت 3000 دلار می شود. در سمت مقابل تلویزیون ال جی C1 با سایز های متنوع تری به بازار عرضه شده است که شامل مدل های 48 اینچی با قیمت 1200 دلار، 55 اینچی با قیمت 1300 دلار، 65 اینچی با قیمت 1800 دلار، 77 اینچی با قیمت 2900 دلار و 83 اینچی با قیمت 5000 دلار می شود. از این رو میتوان دید که تلویزیون سونی A80J در مدل 55 و 65 اینچی خود اختلاف قیمت قابل ملاحظه ای با LG C1 دارد ولی اختلاف قیمت در مدل 77 اینچی کمتر می شود. بنابراین اگر به قیمت اهمیت می دهید، تلویزیون ال جی C1 گزینه مقرون به صرفه تری محسوب می شود مگر اینکه بخواهید مدل 83 اینچی را بخرید.

در جدول زیر میتوانید نمره‌ی کسب شده‌ی هر دو مدل را در نمایش انواع برنامه‌های تلویزیونی مشاهده کنید. همچنین در انتهای مقاله مقایسه تلویزیون سونی A80J و ال جی C1 میتوانید قیمت هر دو مدل در سایزهای مختلف را مشاهده کنید.

تفاوت تلویزیون سونی A80J با C1 ال جی در طراحی و ساخت

تفاوت های طراحی تلویزیون های c1 و a80j

عموما کمتر به زیبایی یک تلویزیون توجه می شود چرا که زیاد مهم هم نیست اما با این حال ممکن است برای برخی افراد ویژگی مهمی باشد. ولی هر دو برند تلویزیون ال جی و تلویزیون سونی به عنوان سردمداران تلویزیون های اولد، سعی کرده اند تلویزیون های خود را نهایت ظرافت و زیبایی طراحی کنند تا اینگونه تلویزیون ها نه تنها به عنوان یک وسیله بلکه به عنوان یکی از المان های زیبایی منزل نیز محسوب شود. در تلویزیون های اولد به واسطه عدم استفاده از نور پس زمینه می توان صفحه نمایش را تا اندازه بسیار زیادی باریک طراحی کرد. البته طراحی بسیار باریک معضلات خود را نیز دارد که از جمله آنها مشکلاتی است که برای جا دادن اجزای داخلی تلویزیون همچون اسپیکر ها به وجود می آید. از همین روست که هر دو کمپانی سونی و ال جی برای ساخت این تلویزیون ها مجبور شده اند بخش پشتی را به صورت دو تکه طراحی کنند به صورتی که یک بخش ضخیم برای جا دادن اجزای داخلی تلویزیون در میان بخش باریک که قسمت اصلی تلویزیون است قرار گرفته است.

طراحی هر دو تلویزیون زیبا و ظریف است ولی طراحی تلویزیون سونی A80J مدرن تر به نظر می رسد در حالی که طراحی LG C1 ما را به یاد تلویزیون های چند سال گذشته می اندازد. بنابراین در این بخش باید امتیاز را به سونی داد. سونی همچنین دارای پایه های دوگانه است که قابلیت تغییر فاصله از یکدیگر را دارند و در نتیجه می توانید آن ها را مطابق طول میز تلویزیون خود تنظیم کنید ولی ال جی از پایه ای یکپارچه استفاده می کند که البته طول زیادی نداشته و از این رو می تواند برای بسیاری میز ها مناسب باشد. با این حال تلویزیون سونی A80J به واسطه پایه های دوگانه خود پایدار تر است و احتمال سقوط آن با برخورد کسی یا چیزی به آن کمتر است. البته هر دو تلویزیون را می توانید به دیوار نیز متصل کنید که در این صورت پایه ها موضوعیت خود را از دست خواهند داد و هر دو عالی هستند.

همانطور که در جدول بالا مقایسه تلوزیون ال جی C1 و سونی A80J در بخش طراحی مشاهده میکنید حاشیه های ان دو تلویزیون دقیقا به یک اندازه هستند اما ضخامت تلویزیون ال جی حدود 0.6 سانتی متر از سونی کمتر است.

ریموت کنترل

در زمینه ریموت کنترل باید برتری را کاملا به ال جی داد. تلویزیون ال جی از ریموت کنترلی مدرن تر، با کیفیت و با بردی بیشتر برخوردار است در حالی که ریموت کنترل سونی ساده تر است، برد کمتری دارد و کیفیت دکمه های اسفنجی آن نیز قابل توجه نیست. خوشبختانه هر دو ریموت کنترل از نظر کارایی در سطح بالایی قرار دارند و می توانند با دکمه های میانبر خود تا اندازه ای کاربران را از چرخیدن در منو ها راحت کنند.

پورت ها

هر دو تلویزیون از انواع پورت ها برخوردار هستند. پورت HDMI 2.1 به عنوان مهمترین پورت در تلویزیون های امروزی شناخته می شود و خوشبختانه هر دو محصول از این پورت پشتیبانی می کنند. تفاوتی که در اینجا وجود دارد به تعداد پورت های HDMI 2.1 بر می گردد که در تلویزیون الجی C1 همه پورت ها از نوع HDMI 2.1 هستند اما در سونی A80J دو پورت HDMI 2.1 و دو پورت HDMI 2.0 وجود دارد. از دیگر سو نماینده سونی از پورت USB 3.0 پشتیبانی می کند ولی تلویزیون ال جی از این پورت بی بهره است.

تفاوت کیفیت تصویر تلویزیون اولد سونی A80J با C1 ال جی

مقایسه کیفیت صفحه نمایش اولد ال جی c1 و a80j سونی

هر دو تلویزیون سونی A80J و ال جی C1 از پنل اولد استفاده می کنند که کیفیت بسیار خوبی دارد. اما کیفیت کدام یک بهتر است؟ بهتر است از روشنایی شروع کنیم. حداکثر روشنایی تلویزیون سونی A80J به 870 نیت می رسد و این عدد برای تلویزیون ال جی C1 برابر با 760 نیت است. همین موضوع مشخص می کند نماینده سونی در این رقابت برتری های قابل ملاحظه ای دارد. اولین آنها اینکه در شرایطی که تلویزیون در اتاقی پر نور قرار گرفته باشد عملکرد بهتری خواهد داشت و دچار افت کیفیت کمتری می شود. با این وجود ال جی این ضعف را در بخش اثر بازتاب صفحه نمایش جبران می کند به گونه ای که LG C1 دارای صفحه نمایش مات تری بوده و از این رو نور کمتری از آن بازتاب می کند. نتیجه آنکه ال جی می تواند با نور کمتر، کیفیتی کم و بیش مشابه رقیب خود که روشنایی بیشتری دارد ارائه دهد.

مورد بعد اینکه روشنایی بیشتر تا اندازه ای به معنای کارایی بهتر در نمایش فرمت های HDR است و از این رو چنانچه از تماشای فیلم و سریال با فرمت هایی همچون دالبی ویژن و HDR10 لذت می برید، باید بدانید سونی A80J به واسطه روشنایی بیشتر، تجربه بهتری از این فرمت ها ارائه می کند اما ال جی در زمینه پردازش محتوا هایی با فرمت HDR بهتر کار می کند با این حال هنوز برتری با سونی است. تلویزیون سونی A80J تا 83 درصد از فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می دهد که این عدد برای ال جی C1 به 81 درصد می رسد. از این رو در این زمینه اختلاف خاصی مشاهده نمی شود. مورد مهم بعدی به زاویه دید مربوط می شود. در این زمینه هر دو تلویزیون زاویه دید بالایی ارائه می دهند ولی این تلویزیون ال جی C1 است که زاویه دید بالاتری دارد و افراد در بخش های مختلف اتاق می توانند با کیفیت بالاتری تلویزیون ببینند.

این تلویزیون اولد سونی پردازنده شناختی XR در تلویزیون خود استفاده کرده است و ال جی نیز با استفاده از نسل چهارم پردازنده آلفا 9 پاسخ داده است. هر دو پردازنده حاصل سالیان طولانی تجربه در ساخت تلویزیون هستند و هر یک به نوبه خود از بهترین های بازار محسوب می شوند. پردازنده شناختی XR می تواند با کمک هوش مصنوعی درکی از واکنش مغز انسان به دیدن تصاویر مختلف داشته باشد و اینگونه کیفیت هر محتوا را به آن صورتی که برای بیننده لذت بخش تر است تنظیم کند. در مقابل تلویزیون اولد ال جی مدل C1 پردازنده آلفا 9 بیش از پیش از هوش مصنوعی بهره گرفته است و اینگونه توانسته فناوری های قابل توجهی را در زمینه بهبود کیفیت تصویر ارائه کند که از جمله آنها میتوان به AI Picture Pro اشاره کرد. این فناوری به تلویزیون کمک می کند کیفیت تصاویر را به گونه قابل توجهی ارتقاء داده و تصاویر با حداقل نویز به بیننده ارائه کند. این فناوری همچنین باعث می شود فیلم های با فریم ریت 24 فریم بر ثانیه بهتر و صاف تر به نمایش درآیند.

اما سونی هم بیکار ننشسته و با پتانسیل بالای پردازنده جدید خود، فناوری های فراوانی را برای بهبود کیفیت تصاویر ارائه می دهد. از جمله مهمترین این فناوری ها، XR CLARITY است. این فناوری می تواند وضوح تصاویر را به گونه قابل ملاحظه ای بهبود بخشد به گونه ای که مثلا وقتی در حال تماشای یک حیوان در تلویزیون هستید به راحتی می توانید تک تک مو های روی پوست او را مشاهده کنید. در مقایسه ای که بین تلویزیون سونی A80J و تلویزیون ال جی C1 انجام دادیم متوجه شدیم میزان نمایش جزئیات در A80J بیشتر است. دیگر فناوری که به لطف هوش مصنوعی و پردازنده XR در تلویزیون سونی به کار گرفته شده، فناوری XR Triluminos Pro است. این فناوری می تواند با بهبود کیفیت رنگ ها و افزایش بازه رنگی، کیفیت کلی تصاویر را بهبود بخشد. در مجموع در بخش کیفیت تصویر می توانیم بگوییم سونی اندکی بهتر از ال جی عمل کرده است و اگر به جزئیات و رنگ های متنوع تر اهمیت می دهید بهتر است سونی A80J را انتخاب کنید.

مقایسه ویژگی‌های گیمینگ سونی A80J و C1 ال جی

تفاوت iput lag ال جی c1 با a80j سونی

هر دو تلویزیون سونی A80J و ال جی C1 قابلیت های قابل توجهی در زمینه گیمینگ ارائه می کنند. هر دو تلویزیون رفرش ریت 120 هرتزی با کیفیت 4K ارائه می کنند و از پورت HDMI 2.1 پشتیبانی می کنند که البته تعداد این پورت در نماینده سونی دوتا است و در ال جی چهار عدد. (سونی A80J چهار پورت HDMI دارد ولی دو پورت آن از ورژن 2.0 و دو پورت از ورژن 2.1 است.) وجود پورت های HDMI 2.1 در این تلویزیون ها به این معناست که می توانید گیمینگ با کیفیت 4K و فریم ریت 120 فریم بر ثانیه را تجربه کنید. (که البته در حال حاضر و با قدرت کنسول ها و سیستم های گیمینگ به ندرت به این سطح از فریم ریت می رسید و در نتیجه وجود HDMI 2.1 حداقل در حال حاضر آنقدر ها حیاتی نیست). همانطور که درجدول مقایسه تلویزیون A80J سونی و C1 ال جی در زمینه‌ی اینپوت لگ مشاهده میکنید به صورت کلی عملکرد تلویزیون اولد C1 ال جی بهتر است.

هر دو تلویزیون از فناوری رفع پارگی تصویر استفاده می کنند اما تفاوت هایی وجود دارد. تلویزیون سونی A80J تنها از فناوری FreeSync ساخت AMD پشتیبانی می کند ولی تلویزیون ال جی C1 از هر دو فناوری FreeSync و G-Sync پشتیبانی می کند. در واقع تلویزیون سونی A80J در ابتدا فاقد هر گونه فناوری رفع پارگی تصویر بود ولی پس از مدتی در آپدیت های خود به این فناوری دست یافت. با این حال از آنجا که پشتیبانی از G-Sync نیازمند وجود قطعه ای فیزیکی در تلویزیون است، سونی A80J از این فناوری بی بهره است. نتیجه این موضوع اینکه اگر بخواهید با کنسول های پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس و یا سیستم هایی که از کارت گرافیک ساخت AMD استفاده می کنند بازی کنید می توانید، هر دو تلویزیون جوابگوی نیاز شما هستند اما چنانچه می خواهید از سیستم گیمینگی که دارای کارت گرافیک ساخت انویدیا است استفاده کنید، بهتر است تلویزیون ال جی C1 را انتخاب کنید که از G-Sync پشتیبانی می کند.

یکی از مهمترین مواردی که در خصوص گیمینگ با تلویزیون مطرح است، اینپوت لگ است. همانطور که در راهنمای خرید تلویزیون گیمینگ نیز اشاره شد، اینپوت لگ زیر 30 میلی ثانیه خوب است و در تلویزیون های سطح بالای بازار این عدد حتی به زیر 10 میلی ثانیه نیز می رسد. در تست هایی که داشتیم در مورد تلویزیون ال جی C1 در هنگام اجرای بازی با کیفیت 4K و رفرش ریت 120 هرتزی، به اینپوت لگ 5.8 میلی ثانیه ای رسیدیم که بسیار عالیست و چشم انسان اصلا قادر به تشخیص چنین اینپوت لگی نیست و تنها با وسایل اندازه گیری دقیق می توان آن را مشاهده کرد. در همین کیفیت و رفرش ریت، تلویزیون اولد A80J سونی  اینپوت لگی برابر با 8.7 میلی ثانیه ثبت کرد که این هم بسیار عالیست و نمی توان به چشم غیر مسلح آن را تشخیص داد. در مجموع در خصوص گیمینگ باید گفت هر دو تلویزیون C1 و A80J قابلیت های بالایی در بخش گیمینگ دارند ولی این ال جی C1 است که با کارایی و قابلیت بالاتر در زمینه گیمینگ، پیروز این بخش می شود.

مقایسه ورودی های A80J و C1

تصاویر ورودی و پورت های c1 و a80j

بررسی امکانات هوشمند سونی A80J با C1 ال جی

تفاوت امکانات هوشمند و سیستم عامل a80j با c1

دو تلویزیون ال جی C1 و سونی A80J از نظر پلتفرم و سیستم عامل تفاوت های مهمی با هم دارند و در دو دنیای متفاوت سیر می کنند. تلویزیون سونی A80J از سیستم عامل گوگل تی استفاده می کند که در واقع یک زیر مجموعه از اندروید تی وی محسوب می شود که آن نیز توسط گوگل توسعه پیدا کرده است. ال جی C1 مانند دیگر تلویزیون های مدرن ال جی از سیستم عامل WebOS که توسط خود ال جی و با کمک HP توسعه یافته است استفاده می کند. این سیستم عامل در همین یکی دو سال اخیر در زمره سیستم عامل های نسبتا ضعیف بازار بود ولی اکنون با تغییرات گسترده ای که تجربه کرده است، توانسته هم پای دیگر سیستم عامل های بازار پیش آید. اما آیا WebOS آنقدر پیشرفت کرده که بتواند از پس سیستم عاملی که توسط یکی از غول های دنیای نرم افزار یعنی گوگل توسعه یافته برابر کند؟ در پاسخ باید گفت نه کاملا ولی تا اندازه زیادی می تواند با گوگل تی وی رقابت کند.

گوگل تی وی بر روی راحتی کاربران تمرکز دارد به گونه ای که می تواند با سنجش سلیقه کاربر، پیشنهادات را تنظیم کند. سیستم کار گوگل تی وی برای پیشنهاد ها تا اندازه ای شبیه به یوتیوب است و با بررسی موارد متعدد می تواند سلیقه کاربر را تعیین کند. از این رو اگر شما زیاد فیلم تاریخی می بینید، گوگل تی فیلم ها و سریال های تاریخی را به شما معرفی می کند و اگر زیاد فیلم و سریال درام می بینید به همین شکل و… از این رو چنانچه می خواهید همیشه از فیلم ها و سریال های جدید با خبر باشید می توانید روی گوگل تی وی حساب کنید.

در آن سو ال جی با ThinQ معنای متفاوتی از هوشمند بودن را ارائه می دهد. همانطور که میدانیم ال جی به جز تلویزیون، وسایل خانه دیگری نیز می سازد که از جمله آنها می توان به یخچال، کولر، جارو برقی و… اشاره کرد. در سال های اخیر اغلب وسایل خانگی ال جی به ThinQ مجهز شده اند تا از این طریق بتوانند با کمک هوش مصنوعی، نیاز های کاربر را به خوبی درک کنند و با هم در  ارتباط نیز باشند. از این رو ال جی C1 عملکرد هوشمندانه تری دارد.

هر دو تلویزیون به طور پیشفرض از سرویس ها پخش استریم همچون نتفلیکس، آمازون پرایم ویدیو، دیزنی پلاس و… پشتیبانی می کنند. اما تلویزیون سونی A80J علاوه بر اینها از سرویس پخش BRAVIA CORE نیز برخوردار است. این سرویس پخش توسط خود سونی ساخته شده است و از آنجا که سونی به واسطه بخش تولید و پخش فیلم خود یعنی سون پیکچرز به عنوان یکی از غول های صنعت سینما شناخته می شود، سرویس پخش BRAVIA CORE در همین آغاز کار از نظر محتوایی بسیار غنی است. این سرویس پخش فیلم های بسیاری را با فرمت تصویری IMAX Enhanced و صدای چند کاناله DTS عرضه می کند. علاوه بر این ها، BRAVIA CORE دارای بخشی به نام Studio Access است که در آن می توانید صحنه های حذف شده از فیلم (برای کاهش زمان)، مصاحبه بازیگران، پشت صحنه ها و… را ببینید. سرویس BRAVIA CORE مختص تلویزیون های جدید سونی است و در سایر تلویزیون ها پشتیبانی نمی شود.

هر دو تلویزیون ال جی C1 و سونی A80J دارای اپ های کاربردی بسیاری هستند که برخی به طور پیش فرض بر روی تلویزیون نصب هستند. همچنین برای دانلود اپلیکیشن های بیشتر می توانید به فروشگاه اپلیکیشن این دو تلویزیون یعنی LG Store و Google Play مراجعه کنید. گوگل پلی از نظر تعداد اپ ها کاملا سرآمد بوده و از این رو کاربران سونی به شمار بسیار بیشتری اپلیکیشن دسترسی دارند. در مجموع می توان گفت تلویزیون سونی A80J در بخش ویژگی هوشمند به پیروزی می رسد. بخش مهمی از این پیروزی مدیون سیستم عامل گوگل پلی است که توسط یکی از بزرگترین سازندگان نرم افزار جهان یعنی گوگل پشتیبانی می شود.

مقایسه سیستم صوتی C1 ال جی و A80J سونی

تلویزیون ال جی C1 از اسپیکر های 2.2 کاناله با مجموع توان 40 واتی استفاده می کند و در مقابل سونی از اسپیکر هایی با مجموع توان 30 بهره می برد. شاید عجیب باشد ولی وقتی میزان صدای دو تلویزیون را سنجیدیم متوجه شدیم صدای ال جی C1 به 91 دسی بل و صدای سونی A80J به 92 دسی بل می رسد. در واقع سونی با توان صوتی کمتر، صدای نسبتا بلند تری دارد! تلویزیون سونی از اسپیکر های Acoustic Surface Audio+ استفاده می کند که از فناوری XR Sound Position برخوردارند. در این فناوری اسپیکر ها به گونه ای قرار گرفته اند که صدا را به صورت مستقیم از سطح صفحه نمایش به گوش مخاطب منتقل می کنند. از سویی پردازنده شناختی XR نیز با بهبود کیفیت صدا و همچنین کاهش حداکثر نویز ها، کیفیت صدایی فوق العاده را فراهم می آورد.

هر دو تلویزیون سونی A80J و ال جی C1 از فرمت های صوتی دالبی اتموس و دالبی دیجیتال برخوردار هستند ولی سونی پا را فراتر گذاشته و صدای چند کاناله DTS نیز پخش می کند. ال جی نیز در مقابل با ایجاد صدای فراگیر 5.1 کاناله به صورت مجازی به سونی پاسخ می دهد ولی همچنان نمی توان کیفیت صدای سونی را داشته باشد. یکی از نقاط قوت سونی در بخش صوتی به فناوری XR Surround بر می گردد. این فناوری به کمک هوش مصنوعی و اسپیکر های تلویزیون، صدا را در تمامی زوایای اتاق به جریان می اندازد و اینگونه باعث ایجاد صدایی سه بعدی می شود. این فناوری باعث افزایش قابل توجه وضوح صدا می شود به گونه ای که وقتی صدای تلویزیون پایین است نیز می توانید صدایی کاملا واضح و با کیفیت بشنوید. هر دو تلویزیون از ARC و eARC نیز پشتیبانی می کنند که به این صورت می توانید صدای دالبی را به ساندبار منتقل کنید. در مجموع در بخش سیستم صوتی می توان گفت سونی در زمینه کیفیت صدا به پیروزی می رسد.

نتیجه گیری کلی برای خرید

در انتهای مقاله‌ی مقایسه تلویزیون A80J سونی و C1 ال جی باید گفت که هردو به عنوان گزینه های مقرون به صرفه ای در بین تلویزیون های اولد شناخته می شوند و هر دو ارزش خرید بالایی دارند.

با این حال این سونی A80J است که پیروز این رقابت می شود. تلویزیون سونی A80J از نظر کیفیت ساخت و طراحی، کیفیت تصویر، کیفیت صدا و ویژگی های هوشمند از ال جی C1 برتر است. تنها موردی که سونی از ال جی عقب می ماند بخش گیمینگ است که در این بخش نیز اختلاف چندانی نیست و اگر نمی خواهید تلویزیون را به سیستم گیمینگی با کارت گرافیک انویدیا متصل کنید، سونی می تواند گزینه خوبی باشد. ال جی البته قیمت پایین تری دارد که اگر می خواهید در هزینه ها مقداری صرفه جویی کنید می توانید تلویزیون ال جی C1 را به خانه ببرید. 

در صورت نیاز به مشاوره خرید تلویزیون میتوانید با کارشناسان میتاکالا ارتباط برقرار کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از آخرین محصولات و تخفیفات صفحه اینستاگرام میتاکالا را دنبال کنید.

قیمت سایز های مختلف

منبع
بررسی شده توسط کارشناسان میتاکالا و وب سایت RTINGS
5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه